2011. november 25., péntek

Febvre, Lucien: A könyv születése - Jelenlegi ára: 3 740 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A könyv születéseA könyv listaára: 4200 Ft. Leírás:
A könyvtörténeti kutatások számára közel ötven éve kiindulópont A könyv születése. Az első ízben 1958-ban Franciaországban napvilágot látott mű a könyvnyomtatás által kiváltott változások okait és következményeit térképezi fel a 15. századtól egészen a 18. századig. A szerzők tehát művelődéstörténeti perspektívába helyezik Gutenberg találmányát, de magának a feltalálásnak a körülményeivel csupán érintőlegesen, a szükséges mértékig foglalkoznak. A könyv készítésének és terjesztésének technikai forradalmát a papír megjelenésétől követik végig, számba véve a technikai nehézségeket és azok megoldásait, az új, nyomtatott könyv külső jellemzőit (betűk, incipit, kolofón, illusztrációk stb. ), piaci értékét, finanszírozási viszonyait, a könyvkészítő műhelyek belső világát, a szerzői jog kérdéseit, a nyomdák földrajzi elterjedését és szerepét, illetve viszonyát a reformációhoz és a humanizmushoz. A kötet legnagyobb erénye az az adatgazdagság, amely lehetővé teszi az olvasó számára, hogy belelásson a könyv művelődéstörténetének egészen apró részleteibe, eloszlatva számtalan olyan közkeletű tévedést, mint például az, amely a pergamenek mesés áráról terjedt el még tudományos körökben is. Ám éppen ebben a vonatkozásban a kötet több ponton is elavult mára. Miként Monok István a magyar kiadáshoz írott előszavában hangsúlyozza, bár e mű megállapításai ötven év távlatából nézve is alapvetően helytállóak, éppen statisztikai jellegű közléseit a szaktudomány módosította. Ilyen elsősorban az 1500 előtti nyomdászati központok szerepe. Másrészt a szerzők szemlélete a 20. századi nyugati tudományosság torz objektívjét követi, amennyiben a keleti blokk területét egyszerűen figyelembe sem veszik. Ennek ellenére e szépen tipografizált, ízlésesen illusztrált és a 15. századi nyomdákra vonatkozó térképpel a kiadó által kiegészített könyv hiánypótló a vonatkozó magyar nyelvű szakirodalomban. A téma magyar vonatkozásait ld.: A könyvnyomtatás Magyarországon a kézisajtó korában, 14731480 (199919074). ISBN: 963-389-831-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 740 Ft

Az aukció vége: 2011-11-26 15:57
. Febvre, Lucien: A könyv születése - Jelenlegi ára: 3 740 Ft